Dette kan være sykkelhjulet du har ventet på


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 17. oktober 2013, kl. 13:26

Foto: Flykly

Foto: Flykly

Snart kan du ta opp smarttelefonen din, velge toppfart, lene deg tilbake på sykkelsetet og trå forsiktig på pedalene. Smarthjulet fikser resten. 

I fokuset på miljøvennlig transport står sykkelen sentralt, men det er vel ingen hemmelighet at det er mer slitsomt å sykle enn å kjøre bil.

Denne unnskyldningen kan det bli verre å bruke i fremtiden, i hvert fall hvis selskapet FlyKly får det som de vil.

FlyKly Smart Wheel er en sirkelformet elektrisk pedalassistant som gjør det lettere å sykle. Den elektriske enheten er festet til bakhjulet og når du begynner å trå startes FlyKly-motoren opp. Deretter vil innretningen minske tråmotstanden og gjøre det lettere å sykle.

Ferdigmontert motor på hjul

Eletriske sykler er ikke nytt. I dag finnes det mange sykler med små motorer. Enkelte av disse løsningene krever imidlertid omfattende ombygging, og de ferdigbygde el-syklene som kan kjøpes er som regel ganske dyre.

Å bygge om sykkelen til en elektrisk sykkel er imidlertid svært enkelt med Fly Kly Smart Wheel. For som navnet tilsier, er dette et helt hjul, ikke bare en motor. Det betyr at i esken får du en ferdig montert motor og et hjul. Det eneste du skal trenge å gjøre, er å feste hjulet til sykkelen.

Kobles til smarttelefonen

Et annet viktig aspekt ved FlyKly-hjulet, er at det er et smarthjul. Du kobler hjulet til smarttelefonen din og en medfølgende app. Hjulet er kompatibelt med både iOS, Android og smartklokka Pebble.

Fra applikasjonen kan du velge toppfarten du ønsker å ha på sykkelen. Deretter skal du kunne sitte avslappet på sykkelen og komme opp bakkene uten at svetteperlene popper ut av pannen din.

Med det innebygde batteriet skal du kunne sykle opp mot 32 km/t og rundt 48 km i distanse. Batteriet lades via en vanlig stikkontakt, og blir fulladet iløpet tre timer. Når du sykler i nedoverbakker blir også batteriet ladet.

I tilllegg til mulighetene nevnt ovenfor, vil hjulet også ha GPS-oppkobling. Dette betyr at du kan følge med hvor sykkelen befinner seg rett fra mobilapplikajonen. Tanken er at dette skal fungere som tyverisikring.

Snart nådd målet på Kickstarter

Det er verdt å nevne at FlyKly-hjulet ikke har blitt en realitet enda. Foreløpig er dette et Kickstarter-prosjekt, men av de rundt 600.000 (100.000 dollar) norske kronene de ønsker å få inn, har de allerede fått over 400.000 norske kroner.

I og med at det i skrivende stund er 39 dager igjen, er det mye som tyder på at prosjektet blir en Kickstarter-suksess.

Priser og tilgjengelighet er enda ikke kjent, men om du kaster inn 550 dollar (rundt 3.272 norske kroner) er du sikret å få hjulet.

Nedenfor kan du se en presentasjon av hjulet.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB