For 400.000 kroner kan du oppleve denne utsikten


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 23. oktober 2013, kl. 20:50

Foto: World View

Foto: World View

World View ønsker å løfte deg 30.000 meter over bakken.

Husker du Felix Baumgartner, mannen som hoppet ut fra en kapsel 39.000 meter over bakken?

Nå kan du snart få oppleve noe av den samme utsikten, hvis du punger ut 443.000 kroner.

Det privateide selskapet World View annonserte denne uken sine planer om å tilby «vanlige» mennesker en heftig tur ut til stratosfæren.

Kan se Jordas kurving

Romturisme har vært et hett tema de siste årene, men mens de fleste aktører som ønsker å drive med romturisme vil gjøre det med dedikerte rakettfartøy, vil World View gjøre det med en ballong.

Selv om du ikke kommmer riktig så høyt som Baumgartner, skal du få oppleve utsikten fra 30.000 meter over bakken. Det er høyt nok til at det vil være mulig å se det mørklagte ytre rommet, og kurvingen av planeten vår.

– Å se Jorda henge der i et blekksvart tomt rom vil hjelpe folk til å forstå vår tilknytning til vår planet og universitet rundt oss, sier sjef for World View, Jane Poynter i en uttalelse, ifølge Space.com.  

Passasjerene vil bli fløyet opp ved hjelp av en stor helium-ballong, og passasjerene vil sitte i en kapsel. Det skal være plass til 8 passasjerer i kapselen.

kapsel

Foto: World View

Når ballongen har nådd sin ønskede høyde skal passasjere få oppleve å gli rundt i Jordas stratosfære i rundt to timer. Klatringen til 30.000 meters høyde skal for øvrig ta i underkant av to timer.

Foreløpig er det ingen informasjon om når de kommersielle flyturene med World View vil settes i gang, men det er allerede satt i gang testing av kapselens komponenter. De vil også snart demonstere hele systemes flyegenskaper, ifølge Space.com. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB