Lås opp sykkelen med smarttelefonen din


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 20. oktober 2013, kl. 13:24

Foto: Mesh Motion / BitLock

Foto: Mesh Motion / BitLock

Tiden med koder og nøkler for å låse opp sykkelen kan være forbi. 

Sykkellåser er noe svært mange av oss forholder oss til. Nå kan den tradisjonelle sykkelåsen med kode eller nøkkel kan være på vei ut.

BitLock er en ny sykkellås som gjør det enklere og raskere å låse opp sykkelen. I stedet for en nøkkel eller en tallkode bruker BitLock smarttelefonen din for å låses opp.

Smarttelefonen din identifiserer deg

Låsen, som for tiden samler inn penger på Kickstarter, kobler seg til telefonen ved hjelp av bluetooth og en medfølgende applikasjon.

Tilkoblingen til telefonen gjør det mulig for BitLock å identifsere eieren av sykkelen.

For å låse opp klikker du på knappen på sykkellåsen, og den vil automatisk låses opp ved hjelp av bluetooth-tilkoblingen. Du kan være rundt én meter unna for at dette skal fungere. 

Bort er altså nødvendigheten av nøkler og kodekombinasjoner. Siden smarttelefonen er noe de aller fleste har med seg der de er, tror utviklerne av BitLock at deres lås er en praktisk løsning.

Del sykkelen med andre

Selve låsemekanismen skal altså gjøre det lettere for deg som eier sykkelen å låse den opp, men selskapet bak, Mesh Motion, legger også vekt på en annen funksjon: låsen gjør det lettere å dele sykkelen med andre.

BitLock-applikasjonen kobler nemlig låsen opp med GPS, og dette lar deg lokalisere sykkelen. Tanken bak dette er todelt – for det første skal dette være redningen om du glemmer hvor du har parkert sykkelen. Den andre tanken er at du med denne funksjonen skal kunne dele sykkelen med andre.

Dersom en venn av deg vil låne sykkelen din, skal du kunne gi denne vennnen bluetooth-tilgang og informasjon om hvor sykkelen befinner seg. Du kan gi tilgang til andre via BitLock-applikasjonen.

BitLock er for øvrig kompatibel med iPhone og Android-telefoner, har en batteritid på fem år og skal også være vanntett.

Låsen trenger 120.000 dollar (rundt 700.000 norske kroner) for å bli realisert.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB