Deprimerende alarmklokke minner deg på alle dine problemer


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 6. november 2013, kl. 16:12

Foto: FIG / Alarmclock

Foto: FIG / Alarmclock

Skal få deg opp av senga ved å fortelle deg hvor mye penger du har på kontoen og hvor mange dager du har igjen å leve. 

Noen spretter opp av senga når vekkerklokken ringer, mens andre konstant trykker på «slumre»-knappen.

I dag finnes mange forskjellige teknologiprodukter som skal hjelpe deg opp av senga – både klokker som flyr av sted, og klokker som krever hjernetrim for å skrus av.

Viser hvor mange venner du har

ALARMclock fra selskapet FIG er også en vekkerklokke som skal dra deg opp av senga. Men i motsetning til de fleste vekkerklokker, skal ALARMclock minne deg på alle dine problemer for å få til nettopp dette.

Denne vekkerklokken, som muligens bør nomineres til årets mest deprimerende klokke, skal kunne vise ulik informasjon – alt fra saldo på bankkontoen, hvor mange venner du har på sosiale nettverk, og til hvor mange dager du har igjen før du skal dø. 

Sistnevnte er basert på informasjon du har gitt klokka – både om helse, livsstil, kosthold, familiehistorie og andre faktorer.

Ved hjelp av en datamaskin eller mobil kan du få klokken til å vise den informasjonen du ønsker når du vekkes. Klokken drives av en Raspberry Pi som er koblet til internett. En rekke LED-lys utgjør selve skjermen.

Virke mot sin hensikt?

Hvis du har få problemer, bankkontoen er fylt opp og du har det som plommen i egget, kan det nok være inspirerende å få denne typen informasjon om morgenen.

For personer med mindre vellykket økonomi og engstelige personer kan nok klokken virke mot sin hensikt. Kanskje er det lettere å dra dyna over hodet og gå tilbake til de søte og fine drømmene om enhjørninger i stedet for å bli minnet på livets utfordringer?

Selskapet bak klokken hevder imidlertid at målet er å få disse personene til å stå opp for å ta tak i problemene sine.

ALARMclock er foreløpig kun et prosjekt på Kickstarter, men allerede har selskapet bak klokken fått inn mer penger enn de ba om. Ønsket var 7.000 dollar (rundt 40.000 kroner), men de har allerede fått inn 9.800 dollar (rundt 58.000 kroner).

Dermed trenger det ikke ta lang tid før ALARMclock blir en realitet.

Kilde: Gizmag

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB