Utviklet programvare som kan spre virus gjennom høyttalere


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 3. desember 2013, kl. 17:12

Foto: visual.dichotomy / Flickr

Foto: visual.dichotomy / Flickr

Bruker høyfrekvent lyd for å overføre data – trenger ikke være tilkoblet nett. 

Tyske forskere har utviklet ondsinnet programvare som er i stand til å overføre data fra datamaskin til datamaskin ved hjelp av lyd. Det skriver Ars Technica. 

Prototypen forskerne har laget benytter seg av lydsignaler som går på høye frekvenser (vi kan ikke høre lyden) for å overføre data fra en enhet til en annen.

Det eneste forskerne brukte var innbygde høyttalere og mikrofoner på to helt vanlige Lenovo-maskiner.

Funnene er lagt frem i en ny rapport publisert i Journal of Communications.

Kan overføre sensitive opplysninger

Forskerne skal ha klart å overføre passord og annet tekstbasert data mellom enhetene, selv om de stod mange meter fra hverandre.

Det endelige resultatet viste at det var mulig å sende data over nesten 20 meter i fri luft, men ifølge forskerne er det mulig å koble sammen flere enheter for å forsterke lydsignalene slik at de kan sendes over lengre distanser.

Overføringshastigheten er imidlertid ikke noe å skryte av. Forskerne skal ha oppnådd kun 20 kilobyte i sekundet – dermed tar det en evighet å overføre betydelige mengder data.

Det er likevel nok til å overføre kritiske data slik som passord og sensitive opplysninger på relativt kort tid.

Selve teknologien er ikke ny – faktisk var teknikken som ga best resultat samme teknikk som er kjent for  å overføre data under vann.

Trenger ikke være tilkoblet nett

Noe av det mest interessante med dataoverføring via lyd er muligens det faktum at teknologien ikke er avhengig av å være tilkoblet verken lokalt nett eller internett.

Dette betyr at det i teorien vil være mulig å infisere andre datamaskiner trådløst så lenge den ondsinnede programvare finnes på en av datamaskinene fra før.

Kilde: Ars Technica 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB