Hevder ny Windows kommer i 2015


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 13. januar 2014, kl. 17:00

Foto: Start8 / Stardock

Foto: Start8 / Stardock

Kjent Microsoft-blogger hevder å sitte på informasjon om neste Windows-lansering. 

I fjor høst kom Microsoft med en oppdatering av sitt nåværende operativsystem Windows 8. Oppdateringen, som fikk navnet Windows 8.1, introduserte en rekke nyheter, noe du kan lese om her.

Men selskapet arbeider ikke bare med Windows 8 og videreutvikling av dette operativsystemet – Microsoft skal også ha startet planleggingen av Windows 9, det som trolig blir den neste store utgaven av Windows.

– Skal hete Windows 9

Det er nok en gang den kjente Microsoft-bloggeren Paul Thurrott som angivelig skal ha skaffet til veie informasjon om Microsofts planer.

Thurrott hevder mener blant annet å vite at neste Windows, som har kodenavn «Threshold», vil hete Windows 9. Dette for å distansere seg fra Windows 8, som av mange omtales som en flopp. Fortsatt er Windows 7 det mest populære operativsystemet, til tross for at Windows 8 har vært på markedet i to år.

Videre hevder bloggeren at Microsoft vil dele sin visjon for de neste årene under selskpets BUILD-konferanse i april i år. Thurrott tror ikke vi får vite så altfor mye om neste Windows, men at vi får et lite innblikk i planene føler han seg rimelig sikker på.

Til utviklere har Thurrott en dårlig beskjed: et utviklersett for «Threshold» vil ikke bli tilgjengelig under denne konferansen. Årsaken til dette skal være at Microsoft selv ikke vil begynne utviklingen av Windows 9 før mot slutten av april i år.

Modern UI-applikasjoner i vindumodus

Modern UI, tidligere kalt Metro, vil være et viktig fokusområde for Microsoft i neste Windows-utgave. Skal vi tro Thurrott vil selskapet forbedre og endre en god del på dette grensesnittet. Bloggeren mener blant annet at man med sikkerhet kan si at Modern UI-applikasjoner som kan kjøres i vindu-modus vil bli en realitet.

Thurrott har tidligere skrevet at både startknappen og startmenyen vil returnere i neste store Windows-lansering. Dette står han ved fortsatt.

2015-lansering

Sist, men ikke minst, hevder Thurrott at Microsoft planlegger å lansere Windows 9 i april 2015.

Informasjonen Thurrott hevder å sitte på skal komme fra kilder som er kjent med Microsofts planer.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB