Snart forsvinner dette fra Facebook


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 10. januar 2014, kl. 11:28

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Sponsede innlegg skal fjernes for godt. 

Det har blitt stadig mer populært for ulike bedrifter og merkevarer å reklamere på Facebook. Bedrifter kan for eksempel betale for å gjøre seg synlig slik at man får flere «likes», eller man kan kjøpe sponsede innlegg slik at flere ser det man legger ut.

Kontroversiell annonsemodell

Sistnevnte har imidlertid vært en lite populær annonsemodell. Riktignok ikke for markedsførerne – de har nok likt dette, men for alle andre som får reklamen presset på seg i nyhetsstrømmen sin har nok dette vært mer irriterende enn nyttig.

I fjor sommer uttalte Facebook at de planla å fjerne sponsede innlegg, men datoen for når dette skulle skje har vi ikke fått greie på før nå. For nå bekrefter Facebook i et blogginnlegg at muligheten for å kjøpe sponsede innlegg vil forvinne etter 9. april i år.

Skjult reklame

Sponsede innlegg vises når en venn av en Facebook-bruker samhandler med en sponset side, app eller arrangement. For eksempel: hvis en av dine Facebook-venner liker Samsungs merkevareside og Samsung velger å promotere denne samhandlingen, vil du kunne se dette som et sponset innlegg i nyhetsstrømmen.

Kritikken som har haglet mot denne annonsemodellen handler først og fremst om at disse promoterte sponsede innleggende fremstår som om folk selv har lagt ut innleggene. Det har med andre ord fremstått som godt skjult reklame.

Nå forvinner altså dette fra Facebook.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB