Google ønsker å revolusjonere smarttelefoner – vil tilby modulbasert telefon til 300 kroner


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 27. februar 2014, kl. 16:21

Foto: Motorola

Foto: Motorola

Flere detaljer rundt Googles modulære telefon avslørt. 

I oktober i fjor avslørte Motorola ambisiøse planer: De ville utvikle smarttelefoner der delene enkelt kunne byttes ut. Poenget var at brukerne selv skulle være i stand til å oppgradere innmaten og på denne måten bygge sin egen smarttelefon.

Da Google-eide Motorola tidligere i år ble solgt til Lenovo ble Project Ara værende i Googles hender.

Og Google har ingen planer om å skrinlegge prosjektet. Tvert i mot ser det ut til at IT-giganten har store planer for de modulære telefonene.

I et intervju med Times avslører selskapets Advanced Technology and Projects (ATAP) at deres modulbaserte telefon kan bli lansert allerede neste år. En prototyp skal allerede snart være klar.

Skal koste 300 kroner

Man skal ikke være nødt til å grave dypt i lommeboka for å kjøpe den billigste varianten av de modulbaserte telefonene. Google avslører nemlig at den billigste utgaven vil koste 50 dollar – omlag 302 kroner etter dagens kurs.

Dette er riktignok en den enkleste grunnpakken der bare de grunnleggende delene følger med. Blant annet vil selve rammen, skjermen og WiFI–modulen følge med. Skal man ha kamera, mobilnett og andre funksjoner må man oppgradere.

Tre størrelser

Ifølge ATAP, som har snakket med Time, vil Googles modulbaserte telefoner leveres i tre ulike størrelser: Mini, Medium og Jumbo (stor). Dette er altså skjermstørrelsen, og den største vil være i phablet-størrelse.

Selve tykkelsen på telefonen er ikke ventet å overskride 10 mm. Dette er dog noe tykkere enn de tynneste telefonene – iPhone 5s er for eksempel 7,6 mm tykk.

Senere i år vil Google arrangere en Ara-konferanse for utviklere. Hva som kommer ut av den blir spennende å se, og teknologia.no vil holde dere oppdatert. 

[poll id=»11″]

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB