Motorola vil bygge fremtidens mobiltelefon


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 29. oktober 2013, kl. 10:58

Foto: Motorola

Foto: Motorola

«Project Ara» er avduket, og selskapet har store planer for fremtidens mobiltelefoner.  

Tidligere i høst ble vi kjent med Phonebloks, en konseptmobil som går ut på at du kan bytte ut maskinvaren selv når du vil oppgradere eller reparere telefonen.

Det er lett å sammenligne dette med tradisjonelle stasjonære datamaskiner. På denne plattformen har muligheten eksistert lenge, og det har blitt helt vanlig å bytte ut deler selv.

Nå har Google-eide Motorola, sammen med Phonebloks, startet et prosjekt der målet er å bringe de samme mulighetene til smarttelefoner. Prosjektet har fått navnet «Project Ara», og selskapet annonserte selv prosjektet på sin blogg.

Selskapet ønsker å lage en åpen modulbasert telefon der det skal bli mulig å bytte ut enkeltdeler på telefonene, alt fra skjerm, tastatur, batteri og prosessorer.

Tanken er at du som bruker selv skal kunne velge innmaten i telefonen, og hvordan den skal se ut. Siden man kan bytte ut komponentene blir også prisen mulig å bestemme selv i større grad.

Foto: Motorola

Foto: Motorola

Motorola beskriver Project Ara som maskinvarens svar på det Android har gjort for programvare. Resultatet skal bli et økosystem for tredjepartsutviklere og skal kunne bidra til raskere innovasjon.

Arbeidet med Project Ara startet for ett år siden, men nå ser det ut til at ting begynner å skje. Et sett for utviklere er ventet å komme til vinteren, og om du er heldig kan du få ta del i utviklingen. 

Nedenfor kan du se en videodemonstrasjon av Phonebloks.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB