Guide: Slik bruker du PC som hotspot


Knut Formo Buene
Publisert 30. mars 2014, kl. 16:57

IMG_2033

Foto: Knut Buene / teknologia.no

Har du dårlig wifi-signal der du bor? Dette kan være løsningen!

Dette er en komplimentær guide til forrige helgs sak, om hvordan en kan bruke bruke Mac som hotspot.

De aller fleste av oss eier flere wifi-enheter, som smarttelefoner, nettbrett og bærbare datamaskiner. Dersom en ikke har et tilgjengelig WiFi-nettverk i nærheten, kan det føre til høyt forbruk av mobildata og uforutsette utgifter.

Om du er avhengig av internettkabel på jobb eller der du bor, kan denne innebygde funksjonen i Windows spare deg for både litt penger og frusterasjon i hverdagen.

Kort fortalt fungerer dette ved at du kobler internettkabelen til PC-en din, som deretter gjør om disse signalene til trådløse WiFi-signaler. Disse trådløse signalene kan telefonener, nettbrettet eller andre datamaskiner kobles til.

Først må du gå inn på Kontrollpanel, og videre til Vis nettverksstatus og -oppgaver under Nettverk og Internett.

Nettverk og internett

Foto: Skjermdump / teknologia.no

Plassert midt i viduet, under «Endre nettverksinnstillingene» trykker du på Konfigurer ny tilkobling eller nytt nettverk.

konfigurer en tilkobling

Foto: Skjermdump / teknologia.no

Du vil bli møtt med en liste med mulige alternativer. Velg Konfigurer et trådløst ad hoc-nettverk (datamaskin til datamaskin). En kan bruke slike nettverk til å dele filer mellom maskiner, men i dag skal vi bruke koblingen til internettdeling.

ad hoc

Foto: Skjermdump / teknologia.no

Et vindu vil dukke opp. Her trykker du bare Neste.

navn og passord

Foto: Skjermdump / teknologia.no

I vinduet som dukker opp, vil du bli presentert med mulighetene til å velge nettverksnavn.
Forslag til nettverksnavn kan være «Protect the MotherLAN», om nettverksnavn skulle være vanskelig å finne. I testing av denne løsningen har jeg funnet at enkelte enheter ikke vil koble seg til nettet dersom en bruker WPA2-Personal-passord. Ved å velge WEP-passord under sikkerhetstype, kunne flere enheter koble seg til.

klar til bruk

Foto: Skjermdump / teknologia.no

Dette vinduet vil åpnes, og du vil se at nettverket er klar til bruk. Dette er riktig for Ad Hoc-nettverk for å dele filer, men vi ønsker å dele internettforbindelsen. Det er noen få steg til, så er du ferdig. Trykk Lukk.

Nettverk og internett

Foto: Skjermdump / teknologia.no

Gå tilbake til Nettverks- og delingssenter. Trykk på Endre innstillinger for nettverkskortet, oppe i høyre hjørne.

egenskaper

Foto: Skjermdump / teknologia.no

Høyreklikk på den kablede nettverkstilkoblingen din, og trykk på Egenskaper.

deling

Foto: Skjermdump / teknologia.no

Trykk på Deling, og huk av den øverste avkryssningsboksen hvor det står «Tillat andre nettverksbrukere å koble seg til gjennom denne datamaskinens internett-tilkobling». Som dere sikkert ser, er dette avgjørende for at dette skal fungere. 

NB. Denne guiden er laget for Windows 7. Funksjonen finnes også i Windows 8, men en er nødt til å skrive noen linjer kode for å få det til å fungere. Her er en link til hvordan dette gjøres.

 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB