Fortiden og fremtiden til Silicon Valley besøker Technoport 2015


Trond Eilertsen
Publisert 6. februar 2015, kl. 10:11

PRESSEMELDING FRA TECHNOPORT

Fortiden og fremtiden til Silicon Valley besøker Trondheim

Atari-grunnlegger, en ekte månelandingsdirektør og to av Norges desidert mest suksessfulle seriegründere kommer til Trondheim under Technoport 2015 i mars.

Dette inkluderer Nolan Bushnell; grunnlegger av det verdenskjente spillselskapet Atari Corporation og som regnes som videospill-industriens far, Samantha Quist; tidligere markedsføringsleder av Google sine produkter som nå inspirerer unge kvinner inn i entrepenørskap og innovasjon, og Pascal Finette; en serie-entrepreneur som arbeider med å få frem nye gründere ved Singularity University’s Startup Lab.

To av Norges mest suksessfulle high-tech entrepenører, Alf Egil Bogen og Geir Førre, kommer også. Studiekameratene fra NTH har begge bygget sine karrierer basert på micro-chips, både som konkurrenter og forretningspartnere. For første gang vil de stå sammen på en scene og dele sine historier, som også definerer historien om den Norske halvlederindustrien.

Vi får også møte Angela Lamont, direktør for verdens eneste folkefinansierte månelanding (ikke i overført betydning) the Lunar Mission One space program, og Anne Kjær Reichert, gründeren som har tatt med seg det suksessfulle Peace Innovation Lab konseptet fra Stanford University og lansert en spin-off i Berlin.

”Awakening the entrepreneurial mindset”
Den årlige Technoport-konferansen bringer sammen utfordrere, nyskapere og investorer for å inspirere nåværende og fremtidige innovatører og skape innovasjon. Gøril Forbord, Daglig Leder hos Technoport forklarer:

“ For å videreutvikle og inspirere vil vi også i år presentere noen av de aller beste innovatørene fra ulike steder i verden. Hovedpoenget er å lære av både suksesshistoriene og feilene disse menneskene har begått, samtidig som at vi vil diskutere hvordan vi kan implementere denne kunnskapen for å skape et mer innovativt Norge.”

Ta del i innovasjon gjennom ”equity crowdfunding”
Technoport 2015 legger til rette for at deltakere på konferansen kan ta del i innovasjon gjennom The Live Crowdfunding Experience. Fire norske startups vil presentere seg selv og sin produktidè foran publikum i en fullsatt storsal på velkjente Studentersamfundet. Hvem som helst i publikum kan kjøpe aksjer i de fire oppstartsbedriftene. Under Technoport14 ble den første norske crowdfundingen av denne typen arrangert og det ble en stor suksess. Til sammen ble det samlet inn omkring 700 000 kroner på en kveld.

FAKTA OM TECHNOPORT 2015

Innovasjons- og entreprenørskapskonferansen Technoport2015 ”Awakening the entrepreneurial mindset” finner sted den 18. og 19. Mars. Under disse to konferanse-dagene vil vi få servert de nyeste tankene og trendene innen innovasjon fra foredragsholdere i verdensklasse. Konferansen finne sted i Teknologihovedstaden Trondheim, på Kunnskapssenteret ved St Olav Universitetssykehus, bare et steinkast unna Trondheim sentrum og NTNU Gløshaugen.

For mer detaljert informasjon om program og foredragsholdere, se hjemmesiden:
http://2015.technoport.no

MER OM NOEN UTVALGTE FOREDRAGSHOLDERE

Nolan Bushnell, Founder, Atari

Nolan Bushnell er en teknologi-pionér, entreprenør, ingeniør og bestselgende forfatter. Han blir ofte titulert som videospill-industriens grunnlegger og far ettersom han var mannen bak Pong, det første videospillet på markedet noensinne. Han introduserte Amerika for spillkonsollen og grunnla verdenskjente Atari Corporation.
Gjennom de siste fire tiår har Bushnell vært en profilert entreprenør. Han har grunnlagt en rekke selskaper som for eksmpel Catalyst Technologies – verdens første teknologiske inkubator, Etak – det første in-car navigasjonssystemet,Androbot – et selskap som produserer roboter, og ByVideo – verdens første online ordresystem.

For tiden er Nolan lidenskapelig opptatt av å utvikle og forbedre undervisningsprosesser ved å integrere det nyeste innen kognitiv vitenskap i undervisningen. Han er grunnlegger og CEO for sitt nyeste prosjekt, utdanningsspill-selskapet Brainrush.

Angela Lamont, Director of Lunar Mission One

Angela er en prisvinnende britisk fjernsyn- og radiovert for programmer om vitenskap og teknologi. Idag jobber Angela som Direktør for the Lunar Mission One project, som kan karakteriseres som det mest inspirerende og interessante måne-oppdraget siden Apollo-landingene.

Prosjektet tar sikte på å lande på Månens Sør-pol, et område som er svært lite utforsket. Her skal man bore et hull på opptil 100 meters dybde og dermed prøve å finne ut mer om månen og jordens opprinnelse. Denne kunnskapen skal så gjøres tilgjengelig for alle mennesker.

Et prosjekt av et slikt kaliber hadde naturlig nok et stort behov for finansiering, så Angela og hennes kolleger bestemte seg for å forsøke en ny form for innhenting av kapital, nemlig Crowdfunding. Ved slutten av denne kampanjen (2014) klarte de å skaffe til veie mer enn én million dollar. Dette er penger som er absolutt nødvendige for å realisere oppdraget.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB