Slik deler du bilder enkelt


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 28. desember 2011, kl. 02:50

Nettbaserte tjenester som lar deg deler bilder, finnes det mange av. Imgur.com er slik tjeneste, og den utfører sin plikt på en meget finurlig og enkel måte.

Noen av de viktigste kriteriene for slike tjenester er at de er brukervennlige, enkle og raske. Imgur oppfyller disse kriteriene, og vel så det.

Imgur er en enkel, men samtidig kraftfull tjeneste for deling av bilder. Illustrasjon: Teknologia.no

Del enkelt

Utgangspunktet for å bruke tjenesten er selvfølgelig at du ønsker å laste opp bilder for å dele de videre på internett. Dette kan være feriebilder som du ønsker å vise frem til slekta, eller et kult bilde du vil vise til en venn (husk at du må spesifisere om du vil gjøre bilder og album offentlige eller private).

Les også: Superenkel filopplasting

Det er enkelt å betjene Imgur.com. Man har to valg når man skal laste opp bilder: enten velger man å laste opp bilder lokalt fra sin datamaskin, eller så kan man laste opp bilder fra andre nettsider.

Den aller enkleste metoden er nok «drag & drop»-metoden, som lar deg dra bilder inn i nettleservinduet, for at de så lastes opp.

Redigering

Du kan laste opp flere bilder samtidig, og da kan du velge at bildene skal legges til i et nytt album. I tillegg kan du også foreta enkel redigering av bildene. Konkret snakker vi her om beskjæring, rotering, størrelseendring, fjerning av røde øyne, og mer.

Les også: Bildr.no – Enkel og grei bildeopplasting

Imgur er helt gratis i bruk, og krever ingen form for registrering. Du kan likevel registrere deg om du ønsker å ha litt flere funksjoner.

Det finnes også noen kjekke verktøy som gjør det enklere å laste opp bilder. F. eks en Google Chrome-addon. Se mer om det her.

Prøv tjenesten selv, på Imgur.com 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB