Krasjer Google Chrome?


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 18. januar 2012, kl. 18:21

Har du noen gang opplevd at Google Chrome har krasjet mens du har sett en video på internett? Eller kanskje det har skjedd mens du har spilt Farmville på Facebook? Du er ikke alene.

Mange Chrome-brukere klager over plutselige krasjer mens Flash kjører i nettleseren. Siden mange nettsider benytter seg av nettopp Flash kan dette bli et irriterende problem. Så her kommer en liten guide som viser deg hvordan du kan bli kvitt hakking, dårlig ytelse, og ikke minst; Flash-krasj.

Forrvirret Chrome

Chrome har, i motsetning til andre nettlesere, Flash innebygd. Det betyr at du slipper å installere Flash manuelt. Men det kan oppstå problemer med Flash når den begynner å krangle med versjonen som allerede ligger inne i selve operativsystemet. Konflikten kan løses ved å deaktivere den innebygde Flash-versjonen i Chrome.

Slik gjør du det

Skriv «about:plugins» i adressefeltet (uten anførselstegn) – da vil en liste over installerte tillegg dukke opp. Let etter «Flash». Mest sannsynlig står det «Flash (2 files)». Hvis det gjør det er det en god sjanse for at du kan løse problemet.

Klikk på plusstegnet (Detaljer) øverst til høyre, og gå til «Flash» nok en gang. Her vil to versjoner dukke opp, den ene er den som er innebygd i Chrome, mens den andre er skrivebordsversjonen, altså OS-versjonen.

Nå skal du deaktivere den innebygde versjonen (den som starter med /Applications/Google Chrome.app). Klikk «Deaktiver».

Restart Chrome og gå hit for å teste at alt fungerer som det skal. Forhåpentligvis fungerer Chrome og Flash litt bedre sammen nå. Gi gjerne tilbakemelding på hvordan du opplever denne fiksen.

Kilde: Howtogeek.com

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB