Amerikansk Netflix på nettbrett og mobil


Markus Lund
Publisert 13. april 2013, kl. 12:00

Breaking Bad netflix

Det finnes enkle måter å få tak i amerikansk innhold med din norske Netflixkonto på datamaskinen, og det er ikke så vanskelig å få til på ios og android heller.

Mange bruker allerede nettlesertillegget Media Hint for å skaffe seg et større utvalg av filmer og serier hos Netflix på datamaskinen. Ved hjelp av VPN er dette mulig også til ios og android.

Virtual private network (VPN), er betegnelsen på en datateknikk som anvendes for å skape «punkt-til-punkt»-forbindelser, såkalte «tunneler», gjennom et annet datanett (som f.eks. internett). Kilde: Wikipedia

Det finnes mange ulike aktører som leverer VPN-tilkoblinger og de finnes både de som tar betalt og de som gir deg det gratis. Det skal sies at når man bruker en VPN så finnes det muligheter til å spionere på den som bruker det, så vi anbefaler å ikke logge inn på viktige tjenester slik som nettbank når du bruker en VPN du ikke stoler på.

Betale for sikkerhet

Er du villig til å betale noen kroner for å være på den sikre siden, er tjenesten HotspotShield å anbefale. Her finnes det apper til iOS og Android som hjelper deg med installasjonen, og undertegnede har testet appen til iPad og den fungerer utmerket. Man vil også få en mye mer stabil forbindelse hos en aktør man betaler for.

Til iOS så har du også en syv dager lang prøveperiode som kan være nyttig, om dette finnes på Android er usikkert.

Gratisløsningene

Innstillinger GetUSVPN iOS

Skriv inn disse innstillingene. Det er derimot ikke like viktig at beskrivelsen har en skriveleif…

Det finnes derimot gratisløsninger som fungerer godt, men her kan det ikke gjentas nok at det kan være utrygt å bruke disse. Besøk ikke f.eks. nettbanken din via VPN.

Gratisløsningen som undertegnede har falt for leveres av GetUSVPN.com og de gir deg informasjon om hvordan du kobler deg til på ulike enheter.

Vi skal nå se nærmere på hvordan man gjør dette på iOS, for de som bruker Android så finner dere innstillingene her.

GetUSVPN innstillinger

Dette er et eksempel på hvilken informasjon man trenger fra leverandøren.

På iOS gjøres det ved å åpne Innstillinger, gå til Generelt. Deretter velg VPN og «Legg til VPN-konfigurasjon…». Innstillingene som skal fylles inn finner du på denne siden, eller i bildet oppe til høyre i denne artikkelen.

GetUSVPN.com skrifter derimot passord en gang i blant slik at man må besøke nettsiden deres for å sjekke hva det er når man kobler seg til.

VPN iPadNår dette er gjort så kan du aktivere VPN. Og hvis statuslinjen din har VPN-ikonet  så skal alt være klart får å se blant annet Breaking Bad.

Oppdatert: Hvis man ikke får et tilfredsstillende resultat med getusvpn.com finnes det mange andre valgmuligheter, et kjapt søk hos google på «free us vpn» gir  deg mange muligheter.

Nettstedet freenuts.com har tatt seg bryet med å velge ut de 5 vpn-leverandørene de er mest fornøyde med, noe som kan være verdt å teste ut. 

Har du noe å anbefale fra det amerikanske Netflix-biblioteket?

Ta kontakt hvis du har noen spørsmål.

[poll id=»3″]

Denne saken ble først publisert 13.april 2013, men ble 7. oktober lagt på forsiden på nytt til glede for nye lesere. 

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB