Populær app-søkemotor klar for mobil


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 23. oktober 2013, kl. 16:20

Foto: Quixey / YouTube

Foto: Quixey / YouTube

Quixey gjør det lettere å finne de applikasjonene du leter etter. Nå er «app-søkemotorens svar på Google» klar for mobil. 

Antall mobilapplikasjoner har eksplodert de siste årene, og det kan være vanskelig å finne frem i jungene av applikasjoner.

Både Android og iOS har egne søkemotorer for applikasjoner, men for at disse skal være nyttig bør man på forhånd vite hva applikasjonen heter.

Til nå har nemlig søkemotorene basert seg på titler og stikkord fra applikasjonene, så å finne nyttige applikasjoner uten å faktisk vite hva de heter kan ha vært en vanskelig oppgave.

Quixey har lenge ønsket å være løsningen på problemet.

Selskapet ble etablert i 2009, og siden den gang har Quixey fungert som en avansert søkemotor for applikasjoner. Det som er spesielt med tjenesten, er at du i stedet for å søke etter en spesifikk applikasjon, søker på hva du ønsker at applikasjonen skal gjøre. 

Dette skal altså gjøre det lettere å finne applikasjonene som gjør det du vil at den skal gjøre. For eksempel «hvordan løse Rubics kube», eller «hvordan finne navnet på sanger man hører». 

Foto: Quixey / YouTube

Foto: Quixey / YouTube

Til nå app-søkemotoren fokusert på bedriftsmarkedet. Blant annet har Sprint og Ask.com integrert Quixey  i sine tjenester.

Tjenesten har for øvrig vært tilgjengelig i nettutgave i noen år allerede – Teknologia omtalte Quixey i 2011. 

Klar for Android

Men nå blir Quixey mer et produkt for forbrukerne i enda større grad, og første steg selskapet gjør er å lansere en applikasjon for Android.

Som Android-bruker kan du altså benytte deg at Quixey for å finne nye applikasjoner, og viktigst: finne de applikasjonene du er ute etter.

Quixey skal senere også bli tilgjengelig for iOS-enheter.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB