Dette håper vi kommer til Norge


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 15. november 2013, kl. 16:18

Foto: Coin

Foto: Coin

Full lommebok? Med Coin trenger du bare ett kort. 

I dag er det ikke uvanlig å ha mange kort i lommeboken – vi har både debetkort, kredittkort, gavekort og fordelskort.

Det amerikanske selskapet Coin ønsker imidlertid å gjøre korthverdagen lettere.

Selskapet står nemlig bak en ny kortløsning som samler stort sett alt av kort i ett enkelt kort. 

Kortet, som har fått navnet Coin, har samme størrelse som et vanlig kredittkort, men det er en vesentlig forskjell: dette er et universelt kort.

Ett enkelt kort

Folk som kjøper Coin vil nemlig kunne kvitte seg med sine gamle kort og erstatte det med Coin-kortet. Coin kan holde opptil åtte kredittkort, debetkort og gavekort.

For å lagre sine gamle kort på Coin, må brukeren først koble en medfølgende enhet til smarttelefonen (iOS og Android) og deretter dra alle sine gamle kort gjennom magnetstripen på denne enheten. På denne måten overføres informasjonen fra smarttelefonen til Coin ved hjelp av bluetooth.

Når alt er konfigurert vil brukeren kunne benytte Coin-kortet i både butikker, restauranter og andre etablissementer. Brukeren velger hvilket kort som skal benyttes i kjøpet ved hjelp av en skjerm på Coin-kortet.

Kortet er hele tiden koblet til smarttelefon med bluetooth, og selskapet har valgt å utnytte dette til det fulle. Dersom brukeren glemmer igjen kortet noe sted vil smarttelefonen automatisk varsle brukeren når telefonen mister tilkoblingen til kortet.

Coin skriver at de generelt tar sikkerheten på alvor.

– Våre servere, mobilapplikasjoner og Coin i seg selv bruker 128-bit eller 25-bit kryptering for all lagring og kommunikasjon, skriver selskapet på sine nettsider

Ikke chip-støtte

Dessverre for oss nordmenn benytter Coin seg av magnetstriper, en metode der kortet dras manuelt for å gjennomføre betalinger. Denne teknologien har for lengst tatt farvel her i Norge. Her til lands er det chipper som brukes, og dermed er ikke Coin aktuelt for oss på nåværende tidspunkt.

– Akkurat nå fokuserer vi på å støtte alle magnetiske sveipe-kort, men å legge til chip-støtte er planlagt for fremtiden, skriver Coin-representant Ken Johnston, i en e-post til teknologia.no. 

Kanskje blir altså Coin aktuelt for oss nordmenn etter hvert. Enda mer interessant blir det om fremtidige utgaver vil inneholde muligheten til å lagre førerkort, billetter og andre kort. Først da kan hele lommeboka legges bort for godt.

Coin lanseres i USA i 2014.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB
Kommentarer: