ZTE med modulbasert telefonkonsept


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 9. januar 2014, kl. 19:21

Foto: Zte

Foto: Zte

Skal gjøre det lett å oppgradere innmaten. 

I fjor høst ble det klart at Motorola har store planer for fremtidens mobiltelefoner. Da annonserte de nemlig «Project Ara» – et prosjekt der målet er å lage såkalt modulbaserte telefoner der delene kan byttes ut.

Foreløpig har vi ikke sett noen prototyp fra Motorola, men det har vi derimot fra den kinesiske produsenten ZTE. Under årets CES-messe viste de nemlig frem et konsept kalt Eco-Mobius.

Konsepttelefonen består av fire ulike moduler: skjerm, prosessor, kamera og batteri. Disse modulene skal kunne byttes ut slik at man for eksempel kan oppgradere RAM eller kamera.

Foto: ZTE

Foto: ZTE

Miljøvennlig

Det er ikke uten grunn at ZTE har valgt å kalle denne telefonen Eco-Mobius. Selskapet ser nemlig for seg en slags appbutikk der man kan selge og kjøpe ulike moduler til telefonen. På denne måten sparer man miljøet fordi man bruker samme deler flere ganger i stedet for at de bare kastes.

Prototypen som ZTE viste frem under messen (den var for øvrig låst inn under glass) er ingen fungerende prototyp. Dette er mer snakk om et designkonsept, noe selskapet også bekreftet overfor journalistene på CES.

Ifølge The Verge har ikke ZTE  engang planer om å realisere denne telefonen. En representant for selskapet skal imidlertid ha sagt at de muligens skal få sine ingeniører til å se nærmere på hvilke utfordringer de står overfor om de eventuelt skulle finne på å utvikle slike telefoner.

Motorola først?

Om dette kun var et PR-triks eller ikke – det viser uansett at flere aktører tenker i samme baner. Per dags dato ser det imidlertid ut til at Motorola er den heteste kandidaten til å først lansere en mudulbasert telefon. Men det får bare tiden vise.

Før Motorola annonserte sitt prosjekt hadde et annet prosjekt, Phonebloks, allerede fått oppmerksomhet i ulike medier. Phonebloks er også et modulbasert telefonkonsept, og Motorola inngikk senere et samarbeid med folkene bak dette prosjektet. Nedenfor kan du se en demonstrasjonsvideo av Phonebloks.

Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB