Genial installering med AllMyApps


Øyvind Skogmo Hansen
Publisert 4. november 2009, kl. 20:12

Reformateringe blir en lek når man slipper å installere sine favorittprogram hver for seg. (Ill. Teknologia)

Reformateringe blir en lek når man slipper å installere sine favorittprogram hver for seg. (Ill. Teknologia)

Gjør tiden etter reformatering til en lek

For en tid siden skrev vi om Ninite, en tjeneste som lar deg lage en egen installasjonspakke bestående av dine favorittprogram. Alle disse programmene kan installeres kun ved hjelp av denne ene installasjonspakken. Dette gjør at tiden etter reformatering blir mye enklere, og det sparer deg for mye tid. Personlig rakk jeg å bli glad i Ninite, da den allerede har spart meg for tid. Tanken på å slippe å gå til hvert nettsted for hvert av programmene for å laste dem ned, er befriende. Tilbakemeldingene til Ninite har vært veldig bra, og mye tyder på at mange ser nytten i slike tjenester.

AllMyApps: èn installasjonspakke er alt du trenger

AllMyApps er en lignende tjeneste som fungerer på en nesten identisk måte. Konseptet går ut på at man har en liste over en rekke programmer, både kjente og litt mindre kjente, og man kan  plukke ut hvilke program man vil ha med i listen.  Når man har lagt til program i listen, trenger man bare å trykke «install». Programmene vil da bli installert, og dette uten å måtte besøke mange forskjellige nettsteder! (Man må registrere seg for å kunne ta i bruk tjenesten).

Forskjellen fra Ninite og AllMyApps er at man AllMyApps ikke laster ned en installasjonspakke, men man lager en liste på selve nettsiden til AllMyApps. Man kan  gå til denne nettsiden etter en eventuell reformatering og installere programmene fra listen. Du kan velge å installere et og et program fra listen, men man kan også velge å installere hele listen.

Det ser altså ut til at man nå har to valg: Ninite og AllMyApps.  Hvilken tjeneste liker du best?


Noe å legge til i denne saken? Del i kommentarfeltet nedenfor.

DelPaFB DelPaFB